Storebæltskomitéen jagter et Danmark i balance, i vækst og i bevægelse

Ved et pressemøde i dag kunne formanden for den nationale Storebæltskomité Jesper E. Møller offentliggøre komiteens medlemmer. Det skete på Nyborg Rådhus, tæt på Storebæltsbroen, som er den direkte årsag til komitéens opståen.

Det er et stærkt hold med formand Jesper E. Møller i spidsen, der nu skal kæmpe for et Danmark i balance, i vækst og i bevægelse. Komiteens medlemmer er:

Jesper E. Møller, formand for komitéen, Allan Agerholm, CEO, BC Hospitality Group A/S, Bjarne Graabech Sørensen, Prorektor SDU, Hans Peter Geil, Borgmester Haderslev Kommune, Hans Christian Munck, CEO Munck Gruppen a/s, Jacob Manori, Chef for Terminaler og Transport i DK i PostNord, Jørgen Dirksen, CEO Rynkeby Foods A/S, Kenneth Muhs, Borgmester Nyborg Kommune, Ole E. Hansen, Mejerichef Arla, Simon H. Galsgaard, Managing Director DSV Road A/S og Stén Knuth, Borgmester Slagelse Kommune.

Afgifter skal reduceres og fjernes på sigt

Fælles for medlemmerne i Storebæltskomitéen er, at de alle er store tilhængere af Storebæltsforbindelsen. Med åbningen af broen i 1998 fik befolkningen såvel som virksomhederne en fleksibilitet og en stor tidsmæssig besparelse, der dagligt styrker sammenhængskraften og samhandlen på tværs af Øst- og Vestdanmark.

De gevinster er forlængst høstet, og nu er tidspunktet kommet, hvor også de betydelige samfundsøkonomiske gevinster ved at fjerne broafgifterne skal realiseres.  Det er det klare mål for komitéens medlemmer.  Og strategien er klar, først skal der gives en politisk garanti for, at der ikke længere hentes økonomi ud af A/S Storebælt til andre formål, og de nuværende broafgifter skal reduceres med 25% for alle trafikanter. Dernæst – når restgælden i Storebæltsbroen er betalt tilbage – er det ambitionen, at strækningen over Storebælt derefter sidestilles med øvrige motorvejsstrækninger i DK.

Sammenhængskraften skal styrkes

Formanden ser frem til at sætte de gode kræfter i komitéen i spil:

– Storebæltsbroen er en succes, og det afspejler sig også i betydelige overskud i selskabet bag broen, A/S Storebælt, år efter år.  Vi mener, at disse overskud bør anvendes til at afdrage på gælden og til at sænke broafgifterne med 25% her og nu.  Det vil styrke sammenhængskraften mellem Øst- og Vestdanmark, flere vil tage turen over broen, og det vil sætte gang i væksten i hele landet, siger Jesper E. Møller, formand for Storebæltskomitéen, og uddyber:

– Der er massiv opbakning over en bred kam og ikke mindst god energi i komitéen, og jeg glæder mig nu til at komme i arbejdstøjet og komme i dialog med politikerne på Christiansborg.

Ifølge formanden er endnu flere stærke profiler på vej ind i den nationale Storebæltskomité, og de navne offentliggøres snarest.

 

Se her video fra fyens.dk:

Journalist Jakob Haugaard Christiansen fra Fyens Stiftstidende interviewer formand Jesper E. Møller og flere af komitémedlemmerne. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *